client says

client says

Kas ir Vilna?

Ievietoja: Augustinas Sokolenko komentēt: 0 Sist: 1427

Vilna ir blīva, silta aitas kažokāda, ko sauc arī par vilnu. Aitu matiem ir daudz unikālu īpašību, kas padara tos ideāli piemērotus tekstilizstrādājumu ražošanai, ko cilvēki saprata ap 8000. gadu pirms mūsu ēras. Ave. BC, kad tika pieradinātas aitas. Vilna tiek izmantota dažādos tekstilizstrādājumos, un to var aust, filcēt vai adīt.

Vilna ir blīva, silta aitas kažokāda, ko sauc arī par vilnu. Aitu matiem ir daudz unikālu īpašību, kas padara tos ideāli piemērotus tekstilizstrādājumu ražošanai, ko cilvēki saprata ap 8000. gadu pirms mūsu ēras. Ave. BC, kad tika pieradinātas aitas. Vilna tiek izmantota dažādos tekstilizstrādājumos, un to var aust, filcēt vai adīt.

Šis materiāls ir ļoti ugunsizturīgs, tāpēc to bieži izmanto matračiem un paklājiem. Tas ir arī ļoti izturīgs, slapjš var izstiepties līdz 50%, bet sauss - līdz 30%. Turklāt vilnai ir lieliskas mitruma izvadīšanas īpašības, kas ievelk mitrumu šķiedras kodolā, lai neļautu lietotājam justies mitram vai izmirkušam.

Vilna ir iecienīta tekstilizstrādājumu ražošanā, jo tā ir viegli apstrādājama un labi uzsūc krāsvielas. Elastīgā šķiedra labi aprūpē atceras formas. Filcēšana ir arī process, kas savieno šķiedras ciešā paklājā. Filcs tiek izmantots siltināšanai, mākslas un amatniecības projektiem un dekoratīviem akcentiem.

Ražošana sākas ar aitu cirpšanu, kas parasti notiek reizi gadā.

Prasmīgs cirpējs var noņemt visu vilnu uzreiz ar gariem gājieniem, saglabājot šķiedras garas. Pēc cirpšanas vilnu mazgā, lai noņemtu

netīrumus. Viens no šiem piemaisījumiem ir lanolīns, ko izmanto daudzos kosmētikas līdzekļos.

VIlnas čibas szymel

Pēc mazgāšanas daudzi ražotāji apvieno vilnu konkrētam maisījumam un krāso kopā, lai vienmērīgi sadalītu krāsvielu, pirms tās karsē caur zobainiem rullīšiem. Siltums izvelk šķiedras taisni un noņem visus netīrumus vai augu vielas. Vilna tiek savilkta gabalos, garās šķiedras sloksnes ir brīvi savilktas kopā un iet tajā pašā virzienā. Ja pēc kāršanas vilna ir mazāka par 3 collām (gandrīz 8 centimetriem), to savērpj šķeterēs, auklās, kuras var savīt adīšanai. Ja šķipsnas ir garākas, pirms vērpšanas tās jāizķemmē un jāizvelk.

Aitas vilnas čības

Vērpšanas laikā šķiedras tiek cieši saspiestas un savītas, lai tās saglabātu dzijas garo formu.

Atkarībā no mērķa dziju var vērpt dažādos biezumos un izmēros. Vilnas adīšanai izmantotā dzija ir ļoti smalka. Tas var būt diezgan liels adīšanai. Vilnai ir daudz pielietojumu, kas ir ļoti daudzpusīgs tekstilmateriāls. Piemēram, īsāka, rupjāka vilna kļūs par paklāju, bet uzvalkiem tiks izmantots vidēja garuma materiāls.

szymel.lv interneta veikalā plašā izvēlē var atrast iekštelpu čības, kā arī vilnas apavu izstrādājumus. Šeit jūs atradīsiet dabīgas vilnas čības sievietēm, vīriešiem un pusaudžiem, ar neslīdošu zoli un formētu zoli. Dažādi modeļi, stili un dizaini ikviena gaumei.

Komentāri

Atstājiet savu komentāru